first

Juha od paradajza

23. travnja 2017

Domaća juha od paradajza,

lijek za mamurluk, okrepa i delikatesa!

Vrlo jednostavno ju je napraviti,

popržite na malo ulja češnjak, dodajte domaće propasirane slatke paradajze, začinite sa soli, paprom, bosiljkom, majčinom dušicom i umijesite njoklice od griza.

Njoklice napravite tako da razmutite jaje, začinite sa soli, dodajte peršina i naribajte malo sira parmezana. Dodajte pšenični griz i promiješajte. Smjesa ne treba biti pregusta.

Ukuhajte njoke u juhu i to je to !

DOBAR TEK!

OBAVIJEST

7. lipnja 2016

POŠTOVANI KUPCI!

OBAVJEŠTAVAMO VAS DA ELEKTROMLIN DRNJE ZBOG GODIŠNJEG REMONTA NEĆE RADITI U PERIODU OD 27.06.2016 DO 27.07.2016

MLIN KREĆE S RADOM S 28.07.2016 (četvrtak)

Hvala na razumijevanju!

P a l a č i n k e

20. veljače 2016

Većini omiljeni recept! 
Rijetko tko da ne voli palačinke.
Ukusne i fine, jednostavne za napraviti a dovoljno ih je samo premazati sa omiljenim namazom!
Naše palačinke smo zamijesili od glatkog brašna TIP 550, oštrog T400 te zobenog brašna!

 

 

 

Prelili smo ga ukusnim i ljekovitim medom od maslačka!  Mmmmljac  ;)

Zobeni keksići za najmilije

19. veljače 2016

Ovi preefini keksići
napravljeni su
od zobenog brašna i
zobenih pahuljica sa
smeđim šećerom i
odlični su za
grickanje!

Uskoro ćemo u našoj ponudi imati i širu paletu brašna, uključujući i ovo – zobeno brašno koje smo koristili za fine keksiće! :) testiramo, testiramo…

Pokladice ili krafne

9. veljače 2016

Veljača je mjesec u kojem se veselimo maškarama, a uz maškare uvijek vežemo i krafne!
Prazne ili punjene; prelivene čokoladom, voćnim sirupom, posipane šećerom u prahu; krafne svih vrsta omiljena su poslastica djece a i odraslih!
Uživajte u krafnama!

Kruh sa heljdinom kašom

29. siječnja 2016

Radili smo … KRUH SA HELJDINOM KAŠOM!

PRIPREMA: U pšenično brašno TIP550 glatko i TIP850 krušno (omjer pol-pol) umjesi se dobro kuhana heljdina kaša, cca- šaka i pol do dvije. Ostavi se dizati te se peče dok kruh ne dobije lijepu zlatno – smeđu boju, otprilike 50 min na 200 °C.

Uživajte u ukusnom kruhu!

G r i s i n i

10. prosinca 2015

Napravite sami svoje grickalice a mi ćemo Vam predložiti svoje najdraže - Grisine!

Odlični su u svim varijantama: sa soli, sezamom, makom, ružmarinom…
Za ove fine grickače koristi se mekano brašno TIP 550, kvasac, voda, sol i ulje. Od navedenih sastojaka umjesi se tijesto, ostavi se da odstoji, tijesto se razvalja i reže na štapiće koji se peku na 200C cca 10min.

Tako jednostavni, a tako ukusni, UŽIVAJTE! :D

                                             

Tko su Mudlini?

28. rujna 2014

TKO SU MUDLINI?

Peteranec je selo udaljeno svega 2,5 kilometra od Drnja. Ovo je mjesto poznato po Mudlinima. Za one koji ne znaju što su mudlini, ovaj pojam ćemo pokušati objasniti u nekoliko crtica.
ProČitaj viŠe

27. rujna 2014